Honeywell neemt Scame Sistemi over

30 november 2017


HONEYWELL NEEMT SCAME SISTEMI S.R.L. OVER, EEN TOONAANGEVEND LEVERANCIER VAN BRAND- EN GASDETECTIESYSTEMEN

ATLANTA, 30 november, 2017 - Honeywell (NYSE: HON) heeft vandaag bekendgemaakt dat het SCAME Sistemi s.r.l., een privé gehouden bedrijf, heeft gekocht en daardoor nieuwe brand- en gasbeveiligingsfuncties heeft toegevoegd aan Honeywell's toonaangevende portfolio van "Connected Building"-oplossingen. SCAME is een toonaangevende leverancier van alles-in-één systemen die beheer van brand- en gasdetectie en brandblussystemen leveren vanuit een enkele interface en een superviserend softwareplatform.

In combinatie met Honeywell's uitgebreide portfolio van brand- en gasdetectieproducten, zullen industriële controllers en managementsystemen van SCAME krachtige geïntegreerde oplossingen voor klanten bieden. Installateurs en operatoren genieten van een naadloze integratie die toegang biedt tot essentiële informatie, waarschuwingen en sturingen. De overname van SCAME door Honeywell zal nieuwe mogelijkheden bieden om de producten van SCAME wereldwijd in te zetten, waardoor industriële sites over de hele wereld veiliger en bedrijfszekerder worden

"Op het gebied van industriële veiligheid is er geen vervanger voor detectie- en blusmaterialen van wereldklasse en software die kritieke oplossingen biedt voor de unieke behoeften van elke klant", aldus Gary Michel, president en CEO van Honeywell Home and Building Technologies. "De all-in-one producten van SCAME passen perfect in ons Building Technologies-portfolio  en vormen een uitstekende aanvulling op de oplossingen die we onze klanten bieden om de veiligheid en beveiliging van hun werknemers, processen en kritieke infrastructuur te waarborgen."

SCAME werd opgericht in 1979 en is gevestigd in Arluno (Milaan), Italië, en heeft ongeveer 25 werknemers. De producten van het bedrijf zijn uitgerust met gebruiksvriendelijke bedieningselementen die aangepast kunnen worden aan unieke klantbehoeften, waaronder systeemconfiguratie, testen en overwaking. De systemen maken gebruik van apparatuur met vooraf gedefinieerde Safety Integrity Levels (SIL), waarmee gebruikers hun risiconiveau voor een potentieel gevaarlijke systeemstoring actief kunnen beheren en gemakkelijk een tolereerbaar overeenkomstig risiconiveau voor hun veiligheidssystemen kunnen bereiken.

SCAME wordt geïntegreerd in de Fire-business binnen Honeywell Home and Building Technologies. Honeywell Security and Fire is een toonaangevende wereldwijde producent van elektronische beveiligings- en levensreddende technologieën voor commerciële gebouwen, industriële sites en woningen over de hele wereld.

Voor meer nieuws en informatie over Honeywell Home en Building Technologies, ga naar http://www.honeywell.com/newsroom.