NOTIFIER introduceert nieuwe adresseerbare detectorreeks

1 november 2008


SECURITY Essen (Duitsland) 7-10 Oktober 2008 : NOTIFIER introduceert nieuwe adresseerbare detectorreeks

De internationale Security beurs te Essen vond vorige maand voor de 18e maal plaats. Met niet minder dan 1.100 deelnemende exposanten uit 42 landen en meer dan 40.000 bezoekers bevestigt deze beurs duidelijk zijn nummer 1 positie.
Meer en meer bedrijven, studiebureaus en andere geïnteresseerden uit de Benelux landen, bezoeken de laatste jaren deze 2-jaarlijkse beurs. Als wereldwijd fabrikant exposeerde Honeywell Life Safety Benelux met een uitgebreid gamma NOTIFIER brandmeldproducten.

Op de 140m² grote NOTIFIER stand in Hal 3, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe OPAL detectorreeks te introduceren. De OPAL detectorreeks beschikt over een nieuw digitaal communicatieprotocol dat zowel de installateur als de gebruiker tal van voordelen biedt. Zo is het nieuwe digitale protocol sneller, robuuster en neemt het vermogen en de luscapaciteit drastisch toe. Nieuwe functionaliteiten komen hierdoor beschikbaar en resulteren in gereduceerde installatie-, indienststellings- en onderhoudskosten, terwijl de kwaliteit en levensduur van installaties toeneemt. De nieuwe detectoren beschikken over een geïntegreerde isolator en adressering werd uitgebreid tot 159 adressen. Per lus zijn 159 automatische melders en 159 modules / handmelders op te nemen. Verder blijft de OPAL detectorreeks 100% mechanisch en elektronisch compatibel met eerdere series Notifier brandmeldsystemen.

De nieuwe OPAL detectoren worden geproduceerd volgens de Europese RoHS richtlijn en bevatten bijgevolg geen milieuschadelijke stoffen. Met respect voor het milieu heeft Notifier er resoluut voor gekozen een "groene detector" te ontwikkelen, nl. de SMART3 OPAL detector. De SMART3 is een multi-criteria detector die de brandkarakteristieken van een ionische detector benadert. Uniek is de combinatie van een optische meetkamer en thermische detectie in combinatie met een infrarood sensor. De SMART3 detector slaagt daardoor in alle 6 TF Europese type testbranden en wordt bijgevolg als volwaardig alternatief voor de ionische detector gezien.

Behalve de introductie van de OPAL detectoren, waren er op de NOTIFIER stand live demonstraties en opstellingen te zien van brandmeldinstallaties, sprinklermeldinstallaties, gasblusinstallaties, hooggevoelige aanzuigsystemen, enz.

Middels dit bericht willen wij tevens alle bezoekers bedanken voor de talrijke opkomst op de Notifier stand en deelname aan de seminariesessies die op donderdag 9 oktober doorgingen.

Paul de Bruin, Business Manager - Honeywell Life Safety Benelux