Projectreferenties

Telegraaf Media Groep weer stukje veiliger

20 mei 2014

De bestaande brandmeldinstallaties in de panden van de Telegraaf Media Groep aan de Basisweg in Amsterdam zijn in anderhalf jaar tijd compleet vervangen door SPIE Building Systems Amsterdam in nauwe samenwerking met dochteronderneming Novisec Security Systems uit Roermond. Volgens Ronald Clerkx van Novisec een uitdagende klus, aangezien het dagelijkse werk op de redactie en de drukkerij gewoon doorgang moest vinden.

Lees verder of "Telegraaf Media Groep weer stukje veiliger"

Sortiva vuilverwerkingsfabriek in Alkmaar, Nederland

21 juni 2012

Bepaalde projecten lenen zich niet om het bedrijfsgebouw en zijn werknemers op een klassieke manier tegen brand te beveiligen. In de praktijk zorgen de normale bedrijfsactiviteiten voor een vervuilde omgeving doordat stof, vuil, stoom, etc. in die mate aanwezig zijn dat klassieke brandmelders geen optie zijn.  Echter is net in dit soort omstandigheden een betrouwbare brandbeveiliging een absolute noodzaak. Bij de vuilverwerkingsfabriek Sortiva in Alkmaar was men zich daar heel erg van bewust en slaagde men erin dit niet alledaagse project optimaal te beveiligen.

Lees verder of "Sortiva vuilverwerkingsfabriek in Alkmaar, Nederland"

Brandveiligheid primeert in het Atomium, Brussel

26 mei 2011

Het Atomium werd gebouwd n.a.v. de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel, die in de omgang Expo 58 werd genoemd, en was daarmee één van de meest representatieve evenementen uit de jaren 50.  Het Atomium, een spectaculair monument dat een ijzeratoom voorstelt bestond oorspronkelijk uit een stalen gebinte met negen onderling verbonden bollen die met aluminium waren bekleed.

Lees verder of "Brandveiligheid primeert in het Atomium, Brussel "

Shoppingcenter Esplanade in Louvain-la-Neuve, Belgïe

19 april 2011

Gelegen in het hartje van Louvain-la-Neuve bevindt zich het grootste commerciele centrum van de regio met 6000 parkeerplaatsen. Dit project vormt een belangrijke aantrekkingspool voor alle inwoners van de regio.

Lees verder of "Shoppingcenter Esplanade in Louvain-la-Neuve, Belgïe"

Pilotenopleidingen bij FSC Schiphol, Nederland

17 november 2010

Piloten moeten ook onder uitzonderlijke omstandigheden routinematig de juiste beslissingen kunnen nemen. Dit vergt een training die in echte vliegtuigen niet is uit te voeren. Daarom doen piloten deze routine op in een vliegsimulator. Dit zijn complete, beweegbare cockpits waarmee zeer realistisch de omstandigheden tijdens een vlucht zijn na te bootsen. Ook sterke zijwind tijdens een landing, hevig onweer of een uitgevallen motor zijn te simuleren. Grote luchtvaartmaatschappijen hebben eigen vluchtsimulatoren voor de training van hun piloten. Voor kleinere maatschappijen biedt de Flight Simulation Company op Schiphol-Oost de benodigde faciliteiten.

Lees verder of "Pilotenopleidingen bij FSC Schiphol, Nederland"

Eén van uw projectrealisaties hier?

25 maart 2014

Beste Notifier partner, deze rubriek geeft u de mogelijkheid één van uw projecten als referentieproject op de Notifier website aan te dragen.

Lees verder of "Eén van uw projectrealisaties hier?"